Info Bran - ATV MoieciuDespre Bran

La 25 km vest de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă de veacuri marele oras de la poalele Tâmpei de Cîmpulung Mușcel, se înșiruie satele Branului. Legendele locului ne pomenesc de un bătrân pe nume Bran ce stăpânea aceste melaguri, cunoscute ca zona Bran – Moieciu – Fundata, pe care spre apusul vieții le-a împărtit celor 14 fii ai săi spre moștenire și așa au luat naștere cele 14 sate care există și astăzi : Poarta, Predeluț, Șimon, Sohodol , Moieciu de Jos, Moieciu de Sus, Cheia, Zbârcioara, Măgura, Peștera, Fundata, Fundățica, Sirnea și Drumul Carului.

Printre dealuri frumoase, munții înalți și râuri cristaline vei regăsi frânturi de istorie, tradiție și legende. Branul se întinde liniștit la umbra impresionanților munții Bucegi, ale cărui coloane de piatră susțin de când e lumea și pământul cerul. Aici vei regăsi cele mai fascinante povești despre vechi popoare ce trăiau în trecut într-o perfectă legătură cu natura.

Aici iți vei putea potoli setea cu apă pură ce izvorăște din cele mai adânci izvoare, aici privirea ta se va răsfăța cu peisaje rupte din paradis, aici vei simți freamatul ierbii, aici te vei încărca cu energie și bucurie.

Pe la noi au trăit vechi triburi pelasge, au trăit daci, au trecut romani, turci, unguri , sași și alte neamuri, aici s-au îndrăgostit de România oameni cu sânge albastru și tot aici frumosul a rămas frumos. De vei ajunge și tu aici, ia cu tine în gândurile tale tot ce avem noi mai frumos, lasă în schimb respect față de natură, istorie și oameni, nu clinti nimic din locul lui.

De vei întâlni o floare bucură-te de ea, nu mișca lespezi de piatra de la locul lor, lasă pădurea verde, lasă-ți amprenta pe ziduri doar atingându-le fără a scrie, ia cu tine povești și legende, mergi mai departe și spune-le și altora.

Info Bran - ATV MoieciuCastelul Bran

De sute de ani, încărcat de istorie și cultură, cetate medievală de apărare, reședintă pentru regi și regine, locaș al vampirilor și al legendelor, Castelul Bran este simbolul zonei și element de rezonanță al întregii tări atât din punct de vedere istoric câr și turistic. Îl vei zări de îndată ce intri în Bran, stând impunător și vegheând de atâta amar de vreme asupra trecătorii Branului.

Indiferent că vei veni aici atras de legenda lui Dracula sau de frumusețea castelului vei lua contact cu o bună parte din istoria locurilor și cultura românească. Castelul este deschis tot timpul anului și poate fi vizitat zilnic.